O nama

Online Press Ltd (Internetsko novinarstvo d.o.o.) osnovano je 2009. godine kao zagrebačko-varaždinska tvrtka za SEO optimizaciju i web development. Dugi niz godina blisko smo surađivali s Europa Press Holdingom (danas Hanza Media) na developmentu i SEO optimizaciji web izdanja (Globus, Gorila, dijelovi Jutarnjeg, Glorija, Gameland, itd.), a s vremenom se razvijamo u tvrtku koja surađuje s više od stotinu klijenata u Hrvatskoj i inozemstvu.

Uspjeli smo nekoliko većih internetskih projekata dovesti (i do danas zadržati) do iznimno visokih razina posjećenosti. Najdraži nam je uspjeh bio unutar Europa Press Holdinga kad smo uspjeli s četveročlanim timom mali projekt Gorila.hr razviti u mega-posjećeni portal koji je pretekao internetska izdanja najvećih novinskih brendova poput Slobodne Dalmacije, Glorije, Autokluba, Astro magazina, itd. U sličnim kampanjama razvili smo čitav niz portala koji su izuzetno posjećeni u svijetu te godinama zarađuju na jakim marketinškim kampanjama (daily-helper.com, lab-test-results.com, world-population.net, itd.).

Uspješnost tih projekata temelji se na našem multidiciplinarnom pristupu u kojem smo uspjeli objediniti planiranje web stranice, PHP development (najčešće custom i WordPress), SEO optimizaciju, Content i Facebook marketing. Tako smo od samog starta pazili na ono što je za uspjeh projekta bitno i izostavljali ono što nije potrebno za ostvarenje cilja.

Primjerice, od planiranja pa preko web developmenta pazili smo na strukturu internih linkova ili superiornu brzinu učitavanja stranica. Projekti su bili tako programirani da su kasnije omogućavali učinkovit Content i Facebook marketing, itd.
Upravo ta multidisciplinarnost je ono što nas izdvaja od konkurencije. Kada je u pitanju SEO optimizacija i digitalni marketing, konkurentske tvrtke najčešće pristupaju previše informatički (isključivo onpage optimizacija, nekontrolirani link building, itd.) ili pak previše marketinško-novinarski (“školski” Content marketing i Facebook kampanje bez korištenja punog potencijala interneta poput, primjerice, korištenja većih baza podataka).

I kad je development u pitanju, uspješno zaobilazimo najveći problem sličnih web tvrtki – slabo razumijevanje klijenta i njegovih stvarnih potreba. Već prilikom planiranja uspijevamo projekte osmisliti da budu ostvarivi u realnim okolnostima a da istovremenom donesu punu korist klijentu. Tako, primjerice, koristimo sva gotova rješenja koja nudi WordPress ili Joomla i koncentriramo se u PHP developmentu na ono što doista treba custom programirati. Na taj način štedimo vrijeme i smanjujemo cijenu projekta na minimum.

Radili smo tijekom godina s više od stotinu klijenata, od velikih poput Croatia Airlinesa, PBZ-a, Remaxa, Net.hr-a do niza srednjih i malih klijenata. Dugoročna suradnja i neprekidna obnova ugovora s mnogima od njih pouzdan nam je pokazatelj da dobro radimo ovaj posao kojeg volimo i od kojeg živimo.

Krešimir Kovač
CEO

Martina Sigur
Business Development Manager