SEO optimizacija je posao koji nije uobičajan jer se ne može normirati, ne mogu se izgraditi standardne “šprance” i neprestano se mijenja. Iako se čini u zadnje vrijeme da se pristup SEO-u barem donekle ujednačava, još uvijek koliko SEO stručnjaka toliko i više ili manje različitih pristupa. Budući da SEO analizu često naručuju vlasnici stranica koje imaju većih problema u rangiranju na tražilicama, SEO optimizacija često podsjeća na otkrivanje i liječenje bolesti. Seo stručnjak nastupa kao liječnik, a stranica je pacijent koji treba ozdraviti. Stoga ako pristupamo nekom projektu prvi put, obično predlažemo početnu tehničku i sadržajnu SEO analizu portala.

Tehnička SEO analiza je temelj kako bi web stranica postigla svoj cilj. Saznajte što sve obuhvaća tehnička SEO analiza web stranice.

Nakon tehničke SEO analize na red dolazi sadržajna SEO analiza web stranica koja je puno zahtjevnija i kompliciranija. Saznajte zašto je sadržajna SEO analiza web stranica od presudne važnosti za uspješnost svakog pojedinog web projekta.

Tehnička i sadržajna SEO analiza daju nam dovoljno informacije da postavimo ‘dijagnozu’ web stranice i krenemo u daljnju SEO optimizaciju. Sljedeći korak u SEO optimizaciji je izrada plana što i kako dalje raditi.

Međutim, ponekad se dogodi da nakon svih izmjena na koje nam ukažu tehnička i sadržajan SEO optimizacije rezultata i dalje nema, okrećemo se “slobodoumnom” pristupu u SEO optimizaciji web stranica. Što podrazumijevamo pod “slobodouman” pristup?

Dugogodišnje iskustvo i rad na SEO optimizaciji dovele su nas do zaključka da je SEO optimizacija vrlo nepredvidiv, ali odgovoran posao. Zašto je SEO optimizacija – nepredvidiv, ali odgovoran posao?

Što je SEO optimizacija?

Search engine optimization (SEO) ili optimizacija za internetske tražilice je programska i sadržajna prilagodba internetskih stranica kako bi bile što čitljivije i prilagođenije pretraživanju. Što to točno znači? Pročitajte ovdje:

Za koga smo radili SEO optimizaciju?

Jutarnji list, Gloria, PBZ, Globus, Remax… Radili smo na području SEO-a za desetke klijenata od najmanjih do najvećih. Posjećenost preko tražilica na mnogim projektima uspjeli smo povećati za više nego dvostruko.