Što je SEO optimizacija?

“Search engine optimization (SEO) ili optimizacija za internetske tražilice je programska i sadržajna prilagodba internetskih stranica kako bi bile što čitljivije i prilagođenije pretraživanju.”

woman-791185_640Iako je proizvodnja sadržaja (content marketing) najvažniji dio SEO strategije, vrlo rado ćemo pregledati vaše internetske stranice i predložiti što sve treba učiniti kako bi ih što bolje optimizirali za tražilice.

Osim savjeta, budući da se bavimo svim vrstama CMS sustava, nudimo i tehničku korekciju stranica. Bez obzira o kakvom se CMS-u radi (Joomla, WordPress, cutom CMS, običan html bez CMS-a…), odradit ćemo i dio vezan uz development.

Cilj svake SEO optimizacije je:

1. povećavanje posjećenosti stranice

2. privlačenje ciljanih korisnika, odnosno onih koji su doista zainteresirani za ponuđeni sadržaj

3. podizanje konkurentnosti stranice za pojedine ključne riječi koje su vlasniku stranice važne.

Što je stranica bolje optimizirana, to će je tražilice poput Googlea lakše povezati s korisnicima koji su zainteresirani za njezin sadržaj.

Što točno radimo prilikom SEO optimizacije?

Svaki stranica, svaki projekt je priča za sebe. Tako i SEO optimizacija kreće prvenstveno upoznavanjem projekta i detektiranju njegovih problema, ali i njegovih ostvarenja i potencijala.

Za koga smo radili SEO optimizaciju?

Jutarnji list, Gloria, PBZ, Globus, Remax… Radili smo na području SEO-a za desetke klijenata od najmanjih do najvećih. Posjećenost preko tražilica na mnogim projektima uspjeli smo povećati za više nego dvostruko.