Facebook aplikacije

Martina SigurŠto su Facebook aplikacije? Koji je cilj Facebook aplikacija? Facebook aplikacije već godina su prisutne na Facebooku, vjerojatno je svatko od nas barem jedanput naišao na neku aplikaciju bilo da se radi o nekom kvizu, nagradnoj igri, nagradnom natječaju… To su programska rješenja koja su integrirana unutar Facebook profila.

Facebook aplikacije mogu biti zabavne i na taj način privući korisnike, širok je spektar mogućnosti koje nude Facebook aplikacije. Primjerice, mogu se napraviti Facebook aplikacije za nagradne igre, nagrade natječaje, kvizove, igre, ankete, web stranice… Ovisno o tome koji cilj treba postići Facebook aplikacija.

U današnje vrijeme ako nešto nije prisutno na internetu kao da ne postoji. Postoje različiti načini promocije putem interneta od izrade web stranica do različitih vrsta plaćenih oglasa, a prema tome su krenule i Facebook aplikacije. To su aplikacije koje su postale neizostavan dio internet marketinga.

Želite li napraviti neki nagradni natječaj, koji zahtijeva malo kreativnosti možete osmisliti u tom smjeru i aplikaciju. Primjerice, vaš nagradni natječaj može biti tako koncipiran da od ciljane publike tražite da ispune anketu o vašem proizvodu ili napišu neke informacije o vašem proizvodu ili odgovore na pitanja o vašem proizvodu ili napišu neke stihove ili…beskonačno je mogućnosti.

Facebook aplikacija je postavljena unutar Facebook profila vaše firme i vi upravljate i dijeliti kako god želite i u kojem god trenutku želite. Prilikom programiranja aplikacije instalira se baza u koju se skupljaju svi podaci koje su korisnici podijelili s vama i na kraju natječaja izabirete dobitnike. Vrlo je važno dobro osmisliti ideju za Facebook aplikaciju kako bi ona postigla svoj cilja.

U svakom trenutnu na svom Facebook profilu možete pratiti uspješnost aplikacije i postiže li svoj cilj.